Lengte en breedte transport

Lengte en breedte transport behoort tot de kern taken van Votrans B.V.. Met het diverse materiaal verzorgt Votrans B.V. transporten waarbij goederen worden vervoerd die zich kenmerken door lengte, breedte, hoogte en gewicht.

In Nederland mag het transport max. 2.50 / 2.75 mtr. breed zijn. Dus gelijk met de chassisbreedte van een trailer. Qua vereiste inzet kunt u gewoon de basistrailer pakken. Zie hoofdstuk 15 inzet van transport.

Met een doorlopende vergunning mag vervolgens tot 3.50 mtr. breedte getransporteerd worden.

1 Voor alles breder dan 3.5 mtr., doch maximaal 4.5 mtr. dient een vergunning aangevraagd te worden.

Afhankelijk van de route geldt hier ** tot *** voor.

2 Vrachten van 4.5 mtr. en breder mogen in principe niet vervoerd worden of alleen naar de dichtstbijzijnde haven om over water verder te transporteren. Hier geldt *** tot **** voor.
3 Indien de verkeerssituatie het toelaat en overige verkeersdeelnemers weinig of géén hinder van een breder transport hoeven te ondervinden kan er een bredere vergunning aangevraagd worden.

Hier is een brief met motivatie voor vereist en tekeningen van de vracht en dan is het uitsluitend aan de beoordeling van RDW of dit transport wel of niet toegestaan wordt.

Let wel: Vaak zijn deze transporten risicovoller en zijn er meer voorbereidingen vereist waardoor de prijs hoger wordt.

*

D.w.z. hier is een (doorlopende) lengte vergunning voor vereist.

**

D.w.z. hier dient een routevergunning voor aangevraagd te worden en hier is minimaal 1 particuliere begeleider voor vereist.

***

D.w.z. hier dient een routevergunning voor aangevraagd te worden en hier is minimaal 2 particuliere begeleiders voor vereist.

****

D.w.z. hier dient een routevergunning voor aangevraagd te worden waarbij een routeverkenning onderdeel is en hier zijn minimaal 2 particuliere begeleiders voor vereist.

Meer informatie nodig over Lengte en breedte transport? Neem contact met ons op wij staan u graag te woord.

Telefoon: +31(0)35 601 4685
Mobile tel: +31(0)6 27545667

FAX: +31(0)35 6023759
info@votrans.nl